Viisi tärkeää sääntöä viinin säilytykseen:
Viini on elävä ja herkkä tuote, joka tarvitsee hellävaraista säilytystä/varastointia varmistaakseen parhaat olosuhteet kypsymiselle ja kehitykselle.
LÄMPÖTILA: Ihanteellinen viinin säilytyslämpötila on noin 10-14°C, jonka tulisi olla vakio.
KOSTEUS: 50-75 %:n kosteustaso on välttämätön varastoinnissa, jotta korkin tiivistyskyky säilyy.
VALO: Pullo ei suojaa viiniä suoralta auringonvalolta ja ultraviolettisäteilyltä. Valo voi vahingoittaa viiniä. Siksi viini tulee säilyttää pimeässä ja suojassa UV-säteilyltä.
TÄRINÄ: Kun viini altistuu toistuvalle tärinälle, se häiritsee viinin biokemiallista kehitystä. Tärinä on usein syy siihen, miksi jotkin parhaista viineistä eivät saavuta optimaalista makuaan.
ILMANVAIHTO: Tuuletus ja jatkuva ilmankierto jääkaapissa ovat tärkeitä epämiellyttävien hajujen muodostumisen estämiseksi.
TEMPERATURE
8-9°C Light white and sparkling wines e.g. sweet white dessert wines
9-12°C Fino Sherry
10-11°C Heavy white and sparkling wines e.g. Champagne, Cremant and Cava /
12-13°C Full-bodied white wine e.g. Chardonnay, Bourgogne and vintage champagnes, as well as dessert wines such as Sauterne and Eiswein
14°C Port
14-15°C Light young red wines e.g. Beaujolais and ordinary Pinot Noir
16-17°C Young complex red wines e.g. Bourgogne, Saint Emilion, Pomerol, Chianti and Barbaresco
18-19°C Heavy, full-bodied and mature red wines e.g. Rhône wines, Bor deaux Grand Cru Classé, Barolo and Rioja Gran Reserva
Horecalaitteet.fi tuotevalikoimaan kuuluu yli 20 000 erilaista keittiökonetta